Navigace: 8.b třída slavkov > Matematika > Logická olympiáda 2014
IP

Logická olympiáda 2014

Informace o soutěži pro děti 

Máš vlastní hlavu? Zjisti, co v ní je ....

... v této soutěži tě nikdo nezkouší. Ty sám můžeš zjistit, co dokážeš a co tě baví. 
... úlohy tě potrápí, ale taky tě budou bavit. 
... nejsi šprt a ze školy nenosíš samé jedničky? Logická olympiáda není o naučených znalostech, ale o zdravém rozumu, kreativním myšlení a schopnosti samostatného uvažování.

A na vítěze čeká mnoho zajímavých cen! 

O Logické olympiádě

... Logická olympiáda je určena všem žákům základních škol (a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií) a studentům středních škol, kteří mají hlavu na svém místě a chtějí porovnat své síly s ostatními z celé České republiky.

... nejdříve je nutno se do soutěže zaregistrovat se svým emailem.

... soutěž probíhá ve třech kolech – nominační, krajské a finále. Nominační kolo se řeší on-line – soutěžící mohou úlohy řešit ve škole, doma, v knihovnách, zkrátka kdekoli, kde se připojí na internet. 

  ... nejlepší z každého kraje postoupí do krajského kola a ti nejlepší z nich pak do celorepublikového finále. Zde budou moci porovnat své síly s ostatními finalisty při řešení logických problémů, soutěžích zaměřených na postřeh a rychlost úsudku a dalších a soutěžit o hodnotné ceny.

 

Registrace soutěžících do Logické olympiády 2014 byla zahájena 1. srpna 2014 a bude možná do 30. září 2014. Budete-li chtít, zařadíme Vás na seznam zájemců o příští ročník soutěže a včas vás upozorníme na zahájení registrací, pokud si zadáte svůj email na stránce http://logickaolympiada.cz/vstup_pre_ziakov/registrace/.

 

Každý, kdo chce soutěžit, se musí během srpna a září zaregistrovat pod svou e-mailovou adresou. Registrace z minulých let nejsou platné! Celý proces je velmi jednoduchý a nezabere více než několik minut. Na e-mailovou adresu bude soutěžícím zasláno jejich heslo a dále veškeré informace o soutěži. Každý účastník proto potřebuje mít  platný a jedinečný email, samozřejmě, že může použít i email rodičů. Více dětí se nemůže hlásit pomocí e-mailu jednoho z rodičů nebo svého učitele.  V případě potřeby lze e-mail snadno založit na některém ze známých serverů, např. www.seznam.cz. Ti, kteří preferují soukromí, si mohou pro účely Logické olympiády vytvořit alias ke svému existujícímu e-mailu a dostávat tak zprávy na obvyklou adresu. 

 

Soutěžící se registrují na stránce Vstup do soutěže kliknutím na Chci se zaregistrovat a vyplněním osobních údajů - jméno, škola, třída, kategorie, případně nepovinně adresa a telefon. 

 

Rádi bychom požádali především rodiče dětí mladších 15 let o spolupráci a pomoc s registrací, protože je potřeba, aby rodič, či případně jiný zákonný zástupce, souhlasil se zpracováním osobních údajů dětí pro účely soutěže. Bez tohoto souhlasu nebude registrace platná a údaje nebudou do systému uloženy. 

 

Do několika minut po registraci systém vygeneruje přihlašovací heslo, které bude sloužit ke vstupu do profilu soutěžícícho a především pro přihlášení se do nominačního kola soutěže, které se bude vyplňovat on - line. Pokud přístupové heslo nedostanete, zkontrolujte spam a koš a případně si vyžádejte nové heslo na stránce Vstup do soutěže / Zapomněl jsem heslo. 

Více informací o průběhu soutěže najdeš na záložce O SOUTĚŽI.